Afprøvning af reaktiv jernvæg til grundvandsrensning

Bilag 5
Forundersøgelser
Fremgangsmåde ved udførelse af slugtest med Geoprobe rammeboreteknik

  1. Den første boring er udført til en meter under vandspejlet.
     
  2. Boringen er filtersat i den sidste meter med PVC-filter Ø 32 mm.
     
  3. Vandspejlet (til tiden t0) er målt i boringen, efterfølgende er der installeret en datalogger med tryktransduceren placeret i bunden af filteret.
     
  4. Loggeren er programmeret til at foretage en måling hver 1 sekund.
     
  5. Et vandvolumen Q, der svarer til 804 cm3 er tilført øjeblikkeligt i boringen vha. en vandbeholder og en ventil. Dette medfører, at vandspejlet er hævet 1 m over det oprindelige niveau.
     
  6. Den digitale dataindsamling er fortsat indtil vandspejlet i boringen er udlignet med dens oprindelige niveau. Dette er kontrolleret manuelt vha. pejlebånd.
     
  7. En ny boring er udført ca. 10 cm fra den første til en dybde på 2 meter under vandspejlet. Her er processen fra punkt 2 til punkt 6 gentaget.
     
  8. Der er fortsat, indtil den ønskede dybde af formationen er testet.

Specielle situationer:
I situationer, hvor vandspejlet ofte er beliggende ved terræn, er forlængelsesrør tilsluttet til boringen.
 
I det tilfælde, hvor vandspejlet er udlignet i boringen på under to dekader (under 100 sekunder), er testen gentaget med et volumen af vand på 4,83 l (1,5 m vandsøjle) i boringen.

De registrerede tids- og vandspejlsdata er herefter anvendt til beretning af den hydrauliske ledningsevne omkring boringens filterinterval. Den rumlige variation af den hydrauliske ledningsevne styrer grundvandsstrømningen og dermed forureningsspredning i grundvandsmagasinerne.