Miljøprojekt nr. 753, 2003

Den teknologiske udviklings mulige miljøkonsekvenser

- belyst via eksisterende teknologiske fremsyn

Resumé
Projektet belyser den teknologiske udviklings mulige miljøkonsekvenser. Dette gøres på baggrund af eksisterende teknologiske fremsyn. Projektet er opbygget således: a) Indledende begrebsafklaring. b) Identifikation af teknologier der forventes at præge samfundsudviklingen i de kommende 10 - 15 år. Dette gøres via scanning af eksisterende teknologiske fremsyn, og scanning af andre relevante kilder. c) Uddybet studie af eksempler på teknologier med særlig potentiale/konsekvenser for miljøet og for det danske samfund.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (393 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (2370 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.