Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen, nr. 10, 2003

HYdrokemisk interaktion mellem Grundvand og Overfladevand (HYGRO)

En metode til klassificering af ådale i typeområder

Resumé
Som led i implementeringen af EU's Vandrammedirektiv i dansk lovgivning har Miljøstyrelsen iværksat projekter til belysning af grundvandets betydning for den økologiske tilstand i tilknyttede overfladevande. I nærværende projekt er således etableret en metode til at klassificere ådale i typeområder efter bl.a. geologiske principper. Metodologien skal anvendes af de ansvarlige myndigheder for de kommende vandområdedistrikter til at gruppere forekomster af grundvand mhp. en klassificering efter grundvandets risiko for at påvirke vandløb, søer og kystvande negativt. Dette er en afgørende parameter ved vurdering af om grundvandet overholder direktivets miljømål.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (324 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (4572 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.