Miljøprojekt nr. 791, 2003

Erfaringer med og potentiale for transportplaner for virksomheder i Danmark

Resumé
Denne rapport indeholder en status over hidtidige initiativer i Danmark om transportplaner for virksomheder. I 2002 havde mindst 35 private og offentlige virksomheder i Danmark udarbejdet en transportplan, dvs en plan for, hvordan man kan organisere de ansattes transport til, fra og på arbejde på en mindre miljøbelastende måde. Potentialet for en videre spredning af transportplaner til andre virksomheder, vurderes i rapporten. Mange virksomheder arbejder i dag med miljøledelse, grønne regnskaber m.m. Arbejdet med transportplaner minder på mange punkter om denne indsats. Udviklingen af transportplaner tjener også andre formål end et bedre miljø og mere sundhed, idet mange virksomheder betragter en transportplan som et medarbejdergode, da transportmulighederne for de ansatte til og fra virksomheden kan blive forbedret.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (321 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (257 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.