Miljøprojekt nr. 814, 2003

Skal husholdningernes madaffald brændes eller genanvendes?

Samfundsøkonomisk analyse af øget genanvendelse af organisk dagrenovation

Resumé
Den samfundsøkonomiske analyse opgør og sammenligner de samlede omkostninger, herunder værdien af miljøeffekterne, ved at forbrænde, bioforgasse eller centralt kompostere organisk dagrenovation. Der er tale om en samlet betragtning for hele samfundet, og lokale forskelle i affaldsbehandlingen er ikke analyseret og afspejles dermed ikke i analysen. Analysen viser, at det samfundsøkonomisk set er væsentligt billigere, at samle det organiske affald ind sammen med det øvrige affald og forbrænde det fremfor at etablere et todelt indsamlingssystem med efterfølgende bioforgasning eller central kompostering

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (763 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (373 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.