Miljøprojekt, nr. 819, 2003

Metoder til genanvendelse af farvede glasskår til produktion af tegl og beton og til vejbygning

Del 1: Litteraturstudium

Resumé
Danmark har et overskud af farvede glasskår, som ikke kan afsættes til fremstilling af nye flasker/glas i Danmark. Alternative muligheder for genanvendelse af farvede glasskår er undersøgt i et litteratur studium. Resultaterne peger på, at der er relevante muligheder inden for filler i beton, magringsmidler i tegl, vejbygningsmateriale og sandblæsningsmateriale. Anvendelse i glasuld , tilslag i beton og glasur til keramiske produkter vurderes at være mindre relevante under danske forhold.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (160 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (2.859 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.