Miljøprojekt nr. 820, 2003

Erfaringer med indsamling og behandling af bioaffald i Århus Kommune

Resumé
Århus Kommune indførte i forousret 2001 et nyt affaldssystem for dagrenovation, hvor det indsamlede bioaffald behandles på et biogasanlæg.  Borgerne opdeler dagrenovationen i en organisk fraktion, der emballeres i en
grøn plastpose og en restfraktion, der emballeres i en sort plastpose.  Affaldet indsamles samlet og sorteres efterfølgende i et optisk sorteringsanlæg, hvorefter bioaffaldet transporteres til biogasfællesanlæg, og restaffaldet forbrændes. Projektet bidrager med erfaringer og data fra planlægning, implementering og drift af systemet bl.a. på baggrund affaldsanalyser og en undersøgelse af det samlede flow (indsamling og optisk sortering).

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (577 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (2633 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.