Miljøprojekt nr. 845, 2003
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Undersøgelse af effekten af intervention på børns eksponering for bly

Resumé
Børn udsættes for bly, når de leger i børnehaver med blyforurenet jord. I to børnehaver med lettere blyforurenet jord havde børnene mere bly på hænderne, end børn i en kontrolbørnehave uden blyforurening. Efter renovering af legearealerne, inklusive udskiftning af toplaget af jorden, faldt mængden af bly på hænderne markant. Jordudskiftning af begrænset omfang kan således føre til, at børns udsættelse for bly formindskes. Hvorvidt det er en langtidsholdbar løsning kan kun opfølgende målinger vise.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format 
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.