Miljøprojekt nr. 860, 2003
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Forsøg med Bio-Gel/Bio-Vand rensning af olieforurenet jord

Resumé
Der er gennemført forsøg på at foretage en in-situ biologisk rensning af et 1500 m2 stort område, som var forurenet med let fyringsolie. Forsøget er gennemført ved at tilføre en blanding af bakterier, næringsstoffer og ilt (Bio-Gel og Bio-Vand) til jorden via horisontale perforerede rør. Den forurenede horisont bestod af fast moræneler, som var forurenet fra 1-4 meter under terræn. Resultaterne har vist, at der ikke i en moniteringsperiode på 10 måneder har kunnet påvises en reduktion af olieforureningen i jorden. Der har heller ikke kunnet påvises sikre tegn på forøget biologisk aktivitet i jorden som følge af tilsætningen af Bio-Gelen eller Bio-Vandet.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (72 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1091 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.