Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen nr. 77, 2003

Automatisk præcisionsstyring til mekanisk ukrudtsbekæmpelse i gartnerier og planteskoler

Resumé
Mekanisk ukrudtsbekæmpelse i frilandsgrønsager og planteskoler benyttes mere og mere på grund af samfundets ønske om en reduktion i pesticidanvendelsen. Dette har medført et ønske om at kunne styre radrensere automatisk. Rapporten beskriver afprøvningen af tre forskellige automatiske styresystemer i kål, såløg, fuglekirsebær og nordmannsgran. Rapporten redegør desuden for mulighederne og perspektiverne inden for automatiske styresystemer og giver en analyse af de økonomiske fordele og ulemper.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (138 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1109 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.