Miljøprojekt nr. 876, 2004

Bilvask

Reduktion af spildevandsbelastningen gennem renere teknologi

Resumé
I samarbejde med olieselskaber og leverandører har DHI og IPU gennemført erstatninger af miljøkritiske stoffer i bilvaskemidler og testet fire renseanlæg til bilvaskehaller. Projektet har vist, at det nu er muligt at bruge vaskemidler uden de identificerede miljøkritiske stoffer, og at man gennem driftssikre renseanlæg kan reducere spildevandsmængden med mere end 90% og rense spildevandet for tungmetaller og organiske stoffer. Herudover omfattede projektet en undersøgelse af spildevandet fra manuel vask.

Læs mere om bilvaskehaller her

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (409 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (10775 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.