Metoder til genanvendelse af farvede glasskår til produktion af tegl og beton og til vejbygning

1 Indledning

Baggrundsnotatet Udvikling og afprøvning af alternative metoder til genanvendelse af farvede glasskår [1] redegør for, at der i øjeblikket indsamles mere glas i form af glasemballage end hvad der kan genanvendes ved omsmeltning til nyt glas i Danmark. Dette er især et problem for farvet glas, hvor der vurderes at være ca. 15.000 tons skår i overskud om året.

Denne situation ligner situationen i en række andre nordeuropæiske lande, hvor der også er overskud af indsamlet, farvet glas (bl.a. pga. import af vin). Mulighederne for at genanvende overskudsmængden af farvede glasskår er enten at eksportere til udlandet, især Sydeuropa, eller genanvende skårene til alternative anvendelser i Danmark.

Der er derfor behov for at finde alternative anvendelser for det indsamlede glas i Danmark. Projektet Metoder til genanvendelse af farvede glasskår til produktion af tegl og beton og til vejbygning har til formål at belyse mulighederne for at anvende de farvede glasskår til byggematerialer.

Projektet omfatter både opsamling af udenlandske erfaringer på området (litteraturstudium) og konkrete forsøg under forhold, der er relevante for dansk byggepraksis. Litteraturstudiet og deraf følgende anbefalinger er samlet i en særskilt rapport [2] , mens denne rapport sammenfatter resultaterne af pilotforsøgene.

 



Version 1.0 Januar 2004, © Miljøstyrelsen.