Miljøprojekt nr. 891, 2004

Vurdering af forskellige former for energiudnyttelse af plastaffald

Resumé
I Danmark forbrændes blandet husholdningsaffald samlet på forbrændingsanlæg. I Holland udsorterer man de energirige fraktioner som papir og plast fra det blandede husholdningsaffald til forbrænding. Disse fraktioner kan så forbrændes i kraftvarmeværker, cementovne m.v. Rapporten giver på baggrund af udenlandske erfaringer en beskrivelse af disse metoder og en første vurdering af, om det under danske forhold er en fordel miljø- og energimæssigt at få udsorteret især plast fraktionen fra det blandede affald og bruge dette energiholdige affald som erstatning for fossile brændsler i udvalgte industriprocesser.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [146 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [290 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Januar 2004, © Miljøstyrelsen.