Økologisk byfornyelse og spildevandsrensning nr. 47, 2004

Etablering og drift af anlæg til opsamling, rensning og genanvendelse af gråvand til toiletskyl og maskinvask af tøj

- Nordhavnsgården

Resumé
Behandlet gråt spildevand opsamlet i en boligejendom kan genbruges til toiletskyl. Et forsøg i FSB-ejendommen, Nordhavnsgården viser, at biologisk renset og UV-behandlet gråt spildevand kan få en kvalitet, der målt på kimtal ligger meget tæt på kravene til drikkevand. Undersøgelsen viser også at indholdet af potentielt farlige eller giftige stoffer, som metaller og miljøfremmede stoffer er meget lave i det opsamlede grå spildevand i Nordhavnsgården. Sundhedsrisici for beboere i Nordhavnsgården der anvender toiletter tilført behandlet gråt spildevand indsamlet fra flere husstande vurderes at være overordentlig lave. Det er i dag ikke tilladt at anvende behandlet gråt spildevand til nogen formål.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [224 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1211 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Marts 2004, © Miljøstyrelsen.