Miljøprojekt nr. 921, 2004

Reduceret omkostninger i forbindelse med analyse af pesticider i små vanforsyningsanlæg

Resumé
En undersøgelse af ca. 600 private brønde og boringer i 4 amter viste, at der i mere end 50 % af disse vandforsyninger var pesticidrester. I ca. 35 % af disse var grænseværdien for pesticider overskredet /1/. Typisk vil en kontrol for pesticider i drikkevand koste 2500 - 3000 kr., men priserne varierer fra laboratorium til laboratorium. Prisen vil være en barrierer for ejerne af private brønde og boringer, hvis de ønsker vandet kontrolleret for pesticidrester. Projektet har derfor haft til formål, at belyse muligheden for at reducere omkostninger til kontrollen af pesticider i vandprøver fra private brønde og boringer. De reducerede omkostningerne må dog ikke gå udover sikkerheden for bestemmelsen af pesticidindholdet.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [159 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [693 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Juli 2004, © Miljøstyrelsen.