Miljøprojekt nr. 925, 2004

Udvikling af metoder til udnyttelse af animalsk affald i biogas og udvinding af fosfor fra kød- og benmelsforbrænding

Resumé
Projektet har dels undersøgt muligheden af tilsætning af animalsk affald til biogasanlæg og dels undersøgt muligheden for at udvinde fosfor fra kødbenmels aske. I rapporten er det vist, at det er muligt at tilsætte animalsk affald til biogasanlæg i begrænsede mængder uden de hidtil identificerede problemer med skumning og inhibering. Projektet vurderer, at aske kan erstatte råfosfat i samtlige processer, forudsat de nødvendige receptkorrektioner foretages.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [? kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [3.817 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Juni 2004, © Miljøstyrelsen.