Statistik for plastemballage 2002

Forord

"Statistik for plastemballage 2002" er en opgørelse af udviklingen i indsamling og oparbejdning af brugt plastemballage i Danmark. Der er tale om en fortsættelse af tidligere års statistikker på området.

Formålet med statistikken er at følge den generelle udvikling på plastemballageområdet. Statistikken skal tilvejebringe et datagrundlag, der løbende kan anvendes af myndigheder, genvindingsindustrien, plastindustrien og andre interesserede til vurdering af igangværende aktiviteter på genanvendelsesområdet.

Statistikken har også til formål at give de nødvendige oplysninger til overvågning af aftalen vedrørende genanvendelse af plastbaseret transportemballage, som er indgået mellem miljøministeren og Dansk Industri.

Miljøstyrelsen anvender oplysninger i statistikken som grundlag for styrelsens indberetning til EU i henhold til emballagedirektivet. Ifølge direktivet skal Danmark – i lighed med de øvrige medlemsstater – senest den 30. juni 2001 genanvende mindst 15 procent af den markedsførte plastemballage.

Udarbejdelsen af statistikken er finansieret af Miljørådet for Renere Produkter.

Udover "Statistik for plastemballage 2002" udarbejdes følgende tilsvarende statistikker:

  • Statistik for glasemballage
  • Statistik for metalemballage
  • Statistik for returpapir og – pap

Endvidere udarbejdes der et notat, der belyser det samlede emballageforbrug i Danmark. Notatet "Emballageforsyningen i Danmark 2002 " beregner en række forsyningstal, der anvendes i flere af statistikkerne.

Lars Mørck Ottosen, Miljøteknisk Rådgivning har været udførende på Statistik for plastemballage 2002.

 



Version 1.0 Juli 2004, © Miljøstyrelsen.