Årsrapport for Program for Renere Produkter m.v. 2002

7. Miljømærkefremmeordningen

Ordningen har til formål at understøtte mindre virksomheder i at opnå miljømærkning på områder, hvor der ikke findes danske udbydere, og hvor eksterne meromkostningerne ved opnåelse af mærkning er betydelige.

I 2002 blev der ydet tilskud for i alt 230 tkr.

Tilskuddet blev givet til 2 virksomheder der igangsatte projekter indenfor områderne:

  • Vinduer
  • Tøsalt

Begge bevillinger vedrører det nordiske svanemærke.

En nærmere omtale af Miljømærkefremmeordningen findes i bilag 2.

Program for Renere Produkter og dermed også Miljømærkefremmeordningen blev evalueret i 2001. Konklusionen af evalueringen var, at grundlaget for at opretholde en særskilt Miljømærkefremmeordning er spinkel, og mange virksomheder ville have større gavn af blot at benytte Miljøkompetenceordningen. Miljømærkefremmeordningen her derfor været reserveret til produktområder, hvor Miljøkompetenceordningen har været mindre hensigtsmæssig at anvende, fordi den væsentligste projektomkostning har vedrørt eksterne prøvningsomkostninger. De afsatte midlerne under ordningen er derfor overført til Miljøkompetenceordningen, der har ydet støtte til et større antal projekter vedr. mærkning end tidligere, bl.a. inden for servicesektoren, hvor miljøledelse er et centralt element i kriterierne.

I 2002 blev der ikke introduceret nye produktgrupper med store prøvningsomkostninger inden for Blomstermærkningen, hvortil der ellers var afsat væsentlige midler.

 



Version 1.0 August 2004, © Miljøstyrelsen.