Miljøprojekt nr. 945, 2004

Fremtidens remote-anlæg i supermarkeder

Resumé
Rapporten har til formål at hjælpe anlægsbyggere og -ejere af køleanlæg i supermarkeder med at vælge den bedste løsning baseret på naturlige kølemidler, herunder både drift- sikkerhed, energi og miljø, økonomi, personsikkerhed samt eventuelle barrierer i lovgivningen. Rapporten viser, at det er muligt at erstatte alle størrelser af supermarkedsanlæg med anlæg baseret på naturlige kølemidler. Driftsikkerhed kan være et problem, der dog forventes løst inden for 1-2 år. Til rapporten hører et beregningsprogram m.h.t. økonomi og energiforbrug m.m.

Beregningsprogram

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [176 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [777 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 August 2004, © Miljøstyrelsen.