Model for affaldsdata

Bilag F Det nuværende stamkort

Bestemmelserne om stamkort er fastlagt i §18 og §19 i affaldsbekendtgørelsen, hvor der bl.a. står: "Virksomheder, der er optaget på bilag 1 i bekendtgørelse nr. 367 af 10. maj 1992, vedrørende anden virksomhed end listevirksomhed, samt virksomheder, der er optaget på bilag 1 i bekendtgørelse nr. 807 af 25. november 1999 om godkendelse af listevirksomhed, skal føre register over deres affaldsproduktion. Registeret skal føre efter forskrifterne i bilag 13 og definitionerne i bilag 14 over fraktion, art, mængde og sammensætning af det producerede affald, herunder mulighed for yderligere sortering, samt indhold af visse miljøbelastende stoffer."

Figur 10 Stamkort fra affaldsbekendtgørelsen

Figur 10 Stamkort fra affaldsbekendtgørelsen

Det omtalte bilag 13 indeholder figuren vist ovenfor. Som det fremgår kan registreringsarbejdet være ret vanskeligt, især hvad angår indhold af de viste stoffer. I projektet har alle de involverede aktører anført, at oplysninger om stoffer og om sorteringspotentiale normalt er usikre og derfor værdiløse.

Det anbefales derfor kraftigt, at disse oplysninger udgår. Bortset fra oplysninger om affaldstransportør, vil alle de viste oplysninger herefter kunne produceres af datamodellen.

Tanken er derfor at der udvikles en brugerflade, så de berørte affaldsproducenter kan se deres egne data i systemet, indføje eventuelle rettelser og derefter godkende deres stamkort.

 



Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.