Miljøprojekt nr. 959, 2005

Genanvendelse af dansk plast,- pap- og papiraffald i udlandet

Resumé
En stor del af den mængde genanvendeligt papir- og papaffald og plastaffald der indsamles i Danmark, eksporteres. Langt den største del af den danske eksport af papir går til Tyskland (51 %) og Sverige (41 %). For plastens vedkommende er billedet mere sammensat. I langt de fleste tilfælde og for langt de største mængders foregår afsætningen af de indsamlede materialer til udlandet via formidlere. Denne tendens er stigende, idet priser og afsætningsmuligheder er afhængige af ganske store materialemængder.

Lęs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [166 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.032 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.