Miljøprojekt nr. 991, 2005

Bakterievækst og tilsætningsstoffer

Resumé
Drikkevandet i Danmark er baseret på grundvand, ind imellem er der et forhøjet bakterieindhold i dette. Det er især vand fra helt nyetablerede drikkevandsboringer, der har vist bakterieproblemer. Brøndborerne benytter en række kemikalier som hjælpemidler f.eks. til at føre sten og grus op til overfladen. Disse kemikalier, kan være næring for vækst af under- grundens bakterie. Dette projekt er en gennemgang af de kemikalier brøndborerne anvender og deres potentiale som bakterienæring. Konklusionen er dog, at det sandsynligvis ikke er de anvendte Tilsætningsstoffer, som er årsag til mikrobiologisk vækst i råvand.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Lęs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [127 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [351 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Marts 2005, © Miljøstyrelsen.