Membranfiltrering til rensning af gråvand for vandgenbrug i ejendomme

Forord

Denne rapport præsenterer resultaterne af projektet ”Forsøg med membranfiltrering til rensning af gråvand for vandgenbrug i ejendomme”, som er finansieret af Miljøstyrelsen i forbindelse med projekterne, der er igangsat under Aktionsplanens 4. tema: ”Håndtering af regnvand og gråt spildevand”.

Formålet med projektet har været at dokumentere renseeffekten for ultra- og nanofiltrering på forsøgsanlæg i kombination med UV-lys behandling til genanvendelse af gråt spildevand ( = gråvand) til toiletskyl mv. Renseeffekten vurderes ud fra kemiske- og mikrobiologiske parametre, og for membrananlægget beskrives de tekniske muligheder og økonomi.

Projektet er gennemført af Michael Hjorteberg (Projektleder) og Roald Thor Jørgensen fra Carl Bro Gruppen, Ekspertisecenter Spildevand. Anders Dalsgaard, DanVet Consult har været konsulent vedrørende de mikrobiologiske undersøgelser.

Projektet har været fulgt af en styregruppe bestående af følgende personer:

Linda Bagge, Miljøstyrelsen
Anders Dalsgaard, DanVet Consult
Michael Hjorteberg, Carl Bro Gruppen

Der skal rettes en tak til Jens Møller fra UniqEnviro A/S for at deltage og stille pilotanlæg til rådighed for nærværende projekt.

 



Version 1.0 Juli 2005, © Miljøstyrelsen.