Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 10, 2005

Effekten af statsskovenes overgang til naturnær drift på kulstofbinding i skovene

Resumé
Resultaterne af projektet viser stor dynamik i kulstofbindingen i statsskovene i løbet af de næste 100 år, primært som følge af den ujævne aldersklassefordeling. I perioden 2008 - 2012 vil statsskovene sandsynligvis alene kunne opfylde kvoten på 0,183 mio. t CO2/år. Til gengæld vil der i efterfølgende perioder ske en nettofrigivelse af kulstof. Naturnær skovdrift vil sandsynligvis føre til uændret eller lidt mindre kulstofbinding i forhold til fortsat traditionel drift. Den nationale skovstatistik kan bruges til at monitere kulstofbindingen.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [133 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.170 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Juli 2005, © Miljøstyrelsen.