Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 60, 2005

Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i overfladebehandlet trælegetøj

Resumé
Projektet har kortlagt hvilke kemiske stoffer der kan afgives fra overfladebehandlet trælegetøj og hvilke stoffer forbrugeren kan blive eksponeret for. 15 stykker legetøjet er udvalgt efter om det kan forventes at komme i munden. Der er analyseret 125 stoffer, heraf var 43 klassificerede på Listen over farlige stoffer. Det konkluderes, at ingen af de undersøgte stykker legetøj udgør en sundhedsmæssig risiko for børn, der putter dem i munden, men produkterne bidrager til den samlede belastning af disse stoffer.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [224 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [388 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Juli 2005, © Miljøstyrelsen.