Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 13, 2005

Optimering af gasindvinding på deponeringsanlæg i Danmark

Resumé
I Danmark findes 26 deponigasanlæg, der indvinder og udnytter gassen fra deponierne til energiformål, hvorved også emissionen af CH4 reduceres fra deponierne. For yderligere at begrænse emissionen, er forskellige muligheder for optimering af anlæggenes drift undersøgt. For 14 undersøgte gasanlæg estimeres, at der i perioden 2005-2012 kan udføres ændringer, der giver en samlet ekstra CO2-reduktion på ca. 270.000 tons CO2 i perioden. Desuden er 5 deponier undersøgt, hvor der i dag ikke findes gasindvindingsanlæg. Hvis anlæg etableres her, estimeres det over perioden at bidrage med en yderligere CO2-reduktion på ca. 200.000 tons.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [475 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [693 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 September 2005, © Miljøstyrelsen.