Miljøprojekt nr. 1042, 2005

Benchmark af kloakområdet

Resumé
Vandforsynings- og renseanlægssektoren blev undersøgt af Konkurrencestyrelsen i 2003. Nærværende analyse af kloaksektoren afslutter dermed kortlægningen af det økonomiske effektiviseringspotentiale i den offentlige vandsektor. Analysen omfatter alene anlæg, som vedrører transport af spildevandet. Analysen er baseret på 2001-data fra kommuner. Analysen peger med stor usikkerhed på et nettoeffektiviseringspotentiale på driftsomkostningerne på ca. 330 mio. kr., svarende til ca. 70 kr. pr. år pr. kloakeret indbygger.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [201 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [408 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.