Afgivelse og vurdering af kemiske stoffer fra udvalgte elektriske og elektroniske produkter - del 2

Forord

Der er tiltagende fokus på den kemi, som vi udsættes for i dagligdagen. Stoffer med uønskede effekter er i flere undersøgelser fundet i almindeligt forekommende produkter på markedet. Derfor har Miljøstyrelsen igangsat en indsats for kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter – herunder kortlægning og undersøgelse af afgivelsen af kemiske stoffer fra elektronikprodukter til brug i hjemmet.

Miljøstyrelsen gennemførte i 2003 (Kortlægning nr. 32: 2003) en undersøgelse af afgivelsen af kemiske stoffer fra nogle få elektronik produkter. Den foreliggende undersøgelse er en videreføring af Kortlægning nr. 32. Undersøgelsen anvender de samme metoder og metodikker – dog er måle- og analyseomfanget udvidet med bl.a. måling for bromerede flammehæmmere og organiske tinforbindelser.

Undersøgelsens formål er, at undersøge afgivelsen af sundhedsmæssigt betænkelige stoffer fra elektriske og elektroniske produkter samt at vurdere de reelle sundhedsrisici, når de undersøgte produkter anvendes i hjemmet. Undersøgelsen skal dels kortlægge afgivelsen af kemiske stoffer ved ny indkøbte produkter og ved den samme type produkter efter en kort brugsperiode.

 



Version 1.0 Oktober 2005, © Miljøstyrelsen.