Regeringen, 2005

Styr på kemikalier

– Regeringens handlingsplan for en styrket kemikalieindsats 2006-2009

Mere kontrol med at reglerne overholdes Større fokus på produkter til forbrugere Bedre kommunikation med virksomhederne

Resumé
Regeringen vil med handlingsplanen styrke indsatsen, så mennesker og miljø beskyttes bedre mod negative påvirkninger fra kemikalier. Det skal ske ved mere kontrol, større fokus på produkter til forbrugere og bedre kommunikation med virksomhederne. Når forbrugerne står i butikken og skal vælge et produkt, skal de ikke være bekymrede for, om produktet nu også er farligt. Handlingsplanen skal både give en bedre beskyttelse her og nu og samtidig forberede virksomhederne på REACH - EU's kommende kemikalieregler. Særligt på tre områder har regeringen valgt at opprioritere indsatsen. Det er områder, der tilsammen vil kunne sikre, at danskerne og det danske miljø bliver bedre beskyttet: 
1. Regeringen vil have mere kontrol 
2. Regeringen vil have større fokus på produkter til forbrugere 3. Regeringen vil have bedre kommunikation med virksomhederne.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [59 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [184 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.


Version 1.0 November 2005, © Miljøstyrelsen.