Afprøvning af jernspånefilter til rensning af grundvand forurenet med klorerede opløsningsmidler

Bilag A

Anlægsmæssige ændringer i forbindelse med indkøring af anlægget

Jernspåneanlægget blev sat i drift den 21. december 1999. Da der på grund af problemer med tilkobling af jernspåneanlægget til SRO-anlægget i den eksisterende (gamle) container ikke kunne tændes for varmeapparatet i den nye container, blev det besluttet at lede den samlede oppumpede vandmængde gennem jernspåneanlægget for at undgå problemer med frost i rørene.

Ved tilsyn d. 3. januar 2000 blev der konstateret en utæthed ved luftudladeren efter de 5 jernspånefiltre. Dette er blevet udbedret.

Der blev monteret luftudlader på vakuumbryderen efter Filter 5 (ved AV29).

Luftudladeren blev ført til skorstenen til Filter 5's luftudlader.

Det blev endvidere ved tilsyn konstateret, at der manglede en prøvetagningshane efter Filter 1, og at ventilatoren ikke var støjdæmpet. Begge disse forhold er udbedrede.

I januar begyndte trykket at stige (trykopbygning i jernspåneanlægget).

Ved tilsyn den 3. marts 2000 blev der konstateret luft i filter 1 og 2. Luften blev lukket ud. Luften var kommet ind i systemet i forbindelse med pumpestop, hvor vandet løb lidt baglæns i anlægget. For at forhindre dette blev der monteret supplerende kontraventil samt vakuumbryder umiddelbart før filter 1.

Pumpen blev demonteret og lagt til side.

I forbindelse med udtagning af prøver af filtermateriale fra de 5 filtre kom der vand på gulv, hvilket fik ”Vand på gulv alarmen” til at slå til. Vandet blev tørret op, men alarmen blev efterfølgende ved at slå til, med driftstop til følge. Den 10. marts 2000 blev alarmen ”bypassed”, så anlægget kunne køre igen.

Det blev efterfølgende forsøgt at justere alarmen, men uden held. Føleren var defekt. Der blev monteret en ny.

 



Version 1.0 December 2005, © Miljøstyrelsen.