Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 10, 2006

Målinger af forureningsindhold i regnbetingede udledninger

Resumé
Som en del af det nationale overvågningsprogram NOVA 2003 er der målt stof og hydraulisk afstrømning dels for et fælleskloakeret opland i Københavns kommune og dels for et separatkloakeret opland i Sulsted i Nordjylland. Der er målt for organisk stof og næringsstoffer, og derudover er der målt for udvalgte tungmetaller og miljøfremmede stoffer. Målingerne er sammenstillet med tidligere udførte målinger for separatkloakerede og fælleskloakerede områder. Det konkluderes, at der i Danmark kun findes få målinger for tungmetaller og miljøfremmede stoffer i regnafstrømning og at der er en betydelig spredning på målinger af indhold af forurenende stoffer.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [261 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.450 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Marts 2006, © Miljøstyrelsen.