Miljøprojekt nr. 1083, 2006

Kortlægning af forurenende stoffer i bygge- og anlægsaffald

Resumé
Projektets formål er at undersøge niveauet af forurenende stoffer i den del af bygge- og anlægsaffaldet, der består af beton, asfalt og tegl. Det er endvidere målet at identificere mulige kilder til forureningen. Resultaterne viser, at der generelt er lave koncentrationer (faststof) af metaller og organiske komponenter i de rene fraktioner af beton og tegl. I asfalt er der fundet høje koncentrationer af kulbrinter og PAH'er. De blandede fraktioner havde generelt højere koncentrationer af metaller og organiske komponenter end de ikke blandede fraktioner. I ingen af prøverne blev der konstateret indhold af PCB. Resultaterne fra udvaskningstestene viste, at der generelt udvaskes meget få metaller fra de rene fraktioner. Udvaskningen af af de organiske komponenter var derimod meget varierende og uden nogen entydig sammenhæng mellem fraktioner og den udvaskede stofmængde.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Lęs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [138 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [290 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Maj 2006, © Miljøstyrelsen.