Miljøprojekt nr. 1084, 2006

Problematiske stoffer i bygge- og anlægsaffald - kortlægning, prognose og bortskaffelsesmuligheder

Resumé
Projektets formål er: ­At undersøge og beskrive strømme af andre problematiske stoffer, som forventes at forekomme i bygge- og anlægsaffald i perioden 2001-2025 ­At undersøge behovet og mulighederne for udsortering, indsamling og bortskaffelse af andre problematiske stoffer samt ­At foreslå konkrete initiativer vedrørende implementering og videreudvikling af behandlingsmetoder, indsamlingssystemer, virkemidler mv. vedrørende håndtering af stofferne.

Der er udvalgt 12 "uønskede" stoffer, der er belyst nærmere. Udvælgelsen er baseret på stoffernes toksicitet enten over for miljø eller sundhed samt forbrug.

Rapporten giver en række anbefalinger til den fremtidige håndtering af bygge affald indeholdende de 12 stoffer.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [275 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [854 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 April 2006, © Miljøstyrelsen.