Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 73, 2006

Kortlægning af triclosan

Resumé
Triclosan anvendes som konservering og antibakterielt middel i kosmetik, rengøringsmidler, maling, tekstiler og plastprodukter. Rapporten omfatter en kortlægning af forbruget af triclosan i Danmark. Den dækker perioden 2000 - 2004. I denne periode er mængden af triclosan i produkter faldet fra 3,9 t til 1,8 t svarende til et fald på 54 %. Kosmetiske produkter udgør 99 % af den totale mængde. Heraf stammer den største mængde fra produkter til tandhygiejne, herunder tandpasta. Deodoranter er den gruppe, hvor faldet i mængden er størst (79 %). Hovedparten af de adspurgte virksomheder forventer, at anvendelsen af triclosan vil falde i fremtiden.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [75 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [129 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Juli 2006, © Miljøstyrelsen.