Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 19, 2006

Litteraturstudie af omkostningerne ved drivhusgasreduktion

Resumé
Projektets formål har været at belyse omkostningerne for Danmark ved at reducere udledningen af drivhusgasser med 60-80 % i 2050. De studier, vi har undersøgt, har haft fokus på EU som helhed. Den gennemgåede litteratur kan sammenfattes i fire konklusioner: (1) Bekæmpelsesomkostningerne for EU ligger i intervallet 0-3 % af BNP; (2) omkostningerne kan reduceres væsentligt, hvis man anvender såkaldte fleksible mekanismer, bl.a. omsættelige kvoter; (3) EU kommer til at betale gennemsnitlige omkostninger sammenlignet med andre lande, som deltager i klimaaftalen; (4) omkostningerne ved drivhusgasreduktion afhænger på langt sigt af den teknologiske udvikling, som er yderst vanskelig at forudsige.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [103 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [154 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Juli 2006, © Miljøstyrelsen.