Demonstrationsprojekt i fuldskala for rensning af gråt spildevand

1 Baggrund og formål

1.1 Baggrund

BO-90 blev bygget i 1993 som en etageejendom med 17 lejligheder af Foreningen Socialt Boligbyggeri (FSB) i København. Byggeriet blev udført  med flere økologiske og ressourcebesparende tiltag, bl.a. vandbesparende armaturer, brug af regnvand, solvarme, balanceret ventilation med genindvinding af varme samt lavenergiruder. Huset blev forsynet med dobbelte faldstammer til separering af gråt og sort spildevand og der blev etableret separat fremføring af vand til toiletter, således at opsamlet regnvand kunne benyttes som supplement til toiletskyl. For at fuldende hensigten med byggeriet var det et ønske at rense det grå spildevand således at dette kunne anvendes til toiletskyl og at overskydende regnvand kunne frigøres til tøjvask.

Huset er i de forløbne år ofte blevet vist frem som et eksempel på et byggeri med lavt ressourceforbrug.

1.2 Formål

Projektets formål var at afprøve og teste et fuldskala anlæg til rensning af gråt spildevand, samt at vurdere metodens praktiske anvendelighed. Endvidere skulle anlægget tjene som demonstrationsmodel for interesserede.

Efter en indkøringsperiode, og når kvaliteten af det rensede vand var acceptabel, var det hensigten at lede det rensede gråvand til toiletterne og anvende det til toiletskyl.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.