Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen nr. 99, 2006

Toksiske effekter af pulseksponering af pesticider

- akutte og kroniske effekter hos Daphnia magna

Resumé
I naturen kan vandlevende dyr blive udsat for kortvarige høje koncentrationer af pesticider fx. i forbindelse med regnvejr. Giftigheden overfor dafnier af en sådan puls af pesticider blev undersøgt, og for flere af disse blev det set, at dafnierne først mistede svømmeevnen, men genvandt den efter pulsens ophør. For to af de stoffer, hvor dyrene tilsyneladende kom sig, blev forplantningen dog kraftigt nedsat. Disse alvorlige effekter blev set, selvom dyrene kun var udsat for stofferne i 3 timer.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [334 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [3.609 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.