Digitalisering af grønne regnskaber - Delrapport 1

4 Læsevejledning til delrapportens indhold

Delrapport 1 omfatter den del af det samlede projekt, der vedrører standardiseringen.

I afsnit 5 orienteres om indholdet i hovedrapporten og i delrapport 2.

I afsnit 6 er opsamlet et beslutningsgrundlag for datastandardisering af grønne regnskaber. Beslutningsgrundlaget er de generelle konklusioner, som er indhøstet fra udtalelser blandt de interessenter, som har deltaget i projektet. Afsnit 6 indledes med en beskrivelse af den anvendte metode, der bygger på afholdelse af workshops. Dernæst beskrives resultatet fra workshops med henholdsvis virksomheder og tilsynsmyndigheder. Begge interessentgrupper giver deres synspunkter til kende på en række forhold, der har betydning for, hvorledes en standardiseringsmodel for grønne regnskaber kan udvikles. Synspunkterne genvises i prioriteret form, og denne prioritering danner grundlag for design af det indberetningsformat, som efterfølgende udvikles som datamodel og testes med to prototyper.

I afsnit 7 beskrives designet af det standardiserede indberetningsformat og datamodellen. Afsnittet introducerer, hvilke typer af indberetningsfelter som virksomhederne skal bruge til at indberette data. Der gives en beskrivelse af mulige veje, når data indberettes digitalt, mens der samtidig kan ske en differentiering af, hvem der kan modtage konkrete data. Endelig indeholder dette afsnit en beskrivelse af, hvorledes et digitaliseret grønt regnskab kan godkendes af de enkelte aktører, herunder virksomhed, tilsynsmyndighed og Miljøstyrelsen for så vidt angår udvalgte data.

I afsnit 8 samles konsekvenser for arbejdsgange mv. i virksomheder og hos tilsynsmyndigheder af et standardiseret indberetningsformat i et digitalt medie. Konsekvenser er identificeret ved afholdelse af workshop/møde med virksomheder og udvalgte tilsynsmyndigheder. Denne anvendte metode for informationsindsamling beskrives, og resultatet heraf gengives som konkluderende, væsentlige konsekvenser.

Delrapport 1 er målrettet regnskabsfagkyndige brugere og aflæggere af lovpligtige grønne regnskaber.

Hovedrapporten og hver af de to delrapporter kan læses uafhængigt af hinanden. Derfor er der gentagelser at finde i de tre rapporter.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.