Miljøprojekt nr. 1200, 2007

Kemiske analysemetoder til kosmetiske produkter

Resumé
Ved hjælp af søgemaskiner er der fundet kemiske analysemetoder for stoffer, som er reguleret i kosmetikbekendtgørelsen Der er søgt i kvalitetssikret litteratur i videnskabelige tidsskrifter.

De fundne metoder er offentligt tilgængelige fra danske forskningsbiblioteker. Søgningen er foretaget på 5 sprog. Det kan dog ikke udelukkes, at der eksisterer metoder, som ikke er fundet ved den anvendte søgeprofil.

Metoderne er udviklet til eller kontrolleret i kosmetiske produkter. Metoderne er moderne metoder, hvor der ofte anvendes kombinationer af analyseteknikker.Metoderne er udviklet som rutinemetoder, hvor der er lagt vægt på korte analysetider.

Ud af de i alt 1635 stoffer, der er reguleret i bekendtgørelsen, samt de 22 farvestoffer Kommissionen har forbudt den 20/7 2006, er der fundet analysemetoder for 348 stoffer. I enkelte tilfælde vil MST, hvor det findes nødvendigt for kontrollen af særlige produkter, prioritere udvikling af nye analysemetoder.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [141 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.105 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Oktober 2007, © Miljøstyrelsen.