Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter, nr. 89, 2007

Kortlægning af kemiske stoffer i balloner

Resumé
Der er under kortlægningen indkøbt i alt 20 forskellige poser med balloner. Analyserne viser, at der ikke afgives tungmetaller over detektionsgrænsen for de tre balloner, som blev analyseret. Derimod afgav alle fire balloner der blev analyseret for afgivelse af nitrosaminer og nitroserbare stoffer, både nitrosaminer og nitroserbare stoffer i koncentrationer, der er højere, end hvad der er tilladt for narresutter og nipler til sutteflasker. Holland har grænseværdier for indholdet af nitrosaminer og nitroserbare stoffer. Herudover har kun Tyskland grænseværdier for afgivelsen af nitrosaminer og nitroserbare stoffer fra balloner. Alle fire analyserede balloner afgav nitrosaminer i koncentrationer, der er lavere end den tyske grænseværdi, men kun en af ballonerne afgav nitroserbare stoffer i koncentrationer, der er lavere end den tyske grænseværdi.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [70 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [136 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 December 2007, © Miljøstyrelsen.