Langtidseffekten af intervention på børns eksponering for bly

Bilag 1

Foto: Nyetableret befæstet legeareal, der anvendes til boldspil og cykling. Tidligere var halvdelen af arealet belagt med fliser medens resten lå hen som ubefæstet sand/jord.

Nyetableret befæstet legeareal, der anvendes til boldspil og cykling. Tidligere var halvdelen af arealet belagt med fliser medens resten lå hen som ubefæstet sand/jord.

Foto: Til venstre for birkestammen ses tydeligt, at den under legeplads-renoveringen etablerede spærremembran ikke længere opfylder sin funktion. Den er delvis opgravet, og der er derfor fri mulighed for opblanding af rent topmateriale og ikke-fjernet underliggende jord.

Til venstre for birkestammen ses tydeligt, at den under legeplads-renoveringen etablerede spærremembran ikke længere opfylder sin funktion. Den er delvis opgravet, og der er derfor fri mulighed for opblanding af rent topmateriale og ikke-fjernet underliggende jord.

Foto: Børnehaven på Stolemagerstien er karakteriseret ved mange buske med løbe/lege stier imellem. Derfor måtte spærremembranerne klippes i mindre stykker og tilpasses eksisterende stiforhold. Herved bliver materialemængden ovenpå hvert stykke så lille, at børnene har kræfter til at rive dem op fra jorden. Der gik ikke lang tid før dette problem viste sig, og de ansatte har flere steder klippet stykker af spærremembranen eller helt fjernet dem.

Børnehaven på Stolemagerstien er karakteriseret ved mange buske med løbe/lege stier imellem. Derfor måtte spærremembranerne klippes i mindre stykker og tilpasses eksisterende stiforhold. Herved bliver materialemængden ovenpå hvert stykke så lille, at børnene har kræfter til at rive dem op fra jorden. Der gik ikke lang tid før dette problem viste sig, og de ansatte har flere steder klippet stykker af spærremembranen eller helt fjernet dem.

 



Version 1.0 Maj 2008, © Miljøstyrelsen.