Miljøprojekt Nr. 1245, 2008

Udvikling i pesticiders belastning af miljøet i perioden 1986 til 2006

Resumé
Pesticiders belastning af miljøet i 1986-2006 er vurderet ud fra belastningstal for vandlevende organismer og terrestriske organismer samt for mobilitet i jord, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende egenskaber. Siden 2000-2002 viser belastningstallene generelt ingen større udvikling, hverken stigende og faldende, hvilket indikerer en uændret miljøbelastning i denne sidste periode. Før dette var der klare forbedringer - specielt i 90'erne. Belastningstallet for regnorme viser dog ikke noget fald i 90'erne, og der er tale om en stigning siden 2000. Andre undtagelser er belastningstallet for alger, der de seneste få år har været stigende, og tallene for fugle og pattedyr, der har vist en svagt faldende tendens i det sidste par år.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [85 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [279 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 September 2008, © Miljøstyrelsen.