Corrected test cases for control of Nord2000-road

Forord

Miljøstyrelsen bad i 2004 DELTA om at udarbejde et sæt af beregningsforudsætninger og dertil hørende beregningsresultater, som kan benyttes til test af computerprogrammer, der beregner vejtrafikstøj efter den nye nordiske beregningsmetode Nord2000. Testeksemplerne blev offentliggjort i Miljøstyrelsens ”Environmental Project 1022/2005”.

I perioden 2005 – 06 blev Nord2000 metoden revideret i et fælles nordisk projekt, hvorved der blev ændret på både beregning af lydudbredelse og på kildemodellen for vejstøj. Siden revisionen af metoden er der desuden fundet mindre fejl i den software, der har været brugt til at beregne testeksemplerne. Derfor har Miljøstyrelsen bedt DELTA om at opdatere beregningsresultaterne for testeksemplerne i den nævnte rapport.

Testeksemplerne er udvalgt i samråd med projektets følgegruppe, og de omfatter alle relevante parametre i beregningsmetoden. For hvert beregningspunkt er det angivet, inden for hvilke intervaller beregningsresultaterne skal befinde sig, for at den testede software kan siges at regne korrekt i henhold til Nord2000.

Målgruppen for rapporten er konsulenter og firmaer, som fremstiller eller markedsfører beregningsprogrammer.

 



Version 1.0 Marts 2009, © Danish Environmental Protection Agency