Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i sexcreme (pleasure gel)

Forord

Projektet ”Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i sexcreme (pleasure gel)” er udført i perioden april 2005 til december 2005.

Nærværende rapport beskriver resultaterne af projektet, herunder kortlægning af produkter og forbrug samt kemiske analyser og sundhedsmæssig vurdering af en række udvalgte produkter.

Som udgangspunkt er det i projektet kortlagt, hvilke produkter der findes på det danske marked inden for kategorien sexcremer. Endvidere er det kortlagt, hvilke kemiske indholdsstoffer der fremgår af deklarationen på produkterne. Herefter er fulgt en screeningsfase, og for problematiske stoffer i en række udvalgte produkter er der herefter foretaget kvantitative analyser af en række udvalgte stoffer. Endelig er der gennemført en sundhedsmæssig vurdering af en række problematiske stoffer.

Projektet er gennemført af Teknologisk Institut med cand.arch. Kathe Tønning som projektleder og laboratorieleder Paul Lyck Hansen, akademiingeniør Kirsten Pommer, samt civilingeniør Bjørn Malmgren-Hansen som projektmedarbejdere. Endvidere har cand.scient. Ole Christian Hansen og cand.scient. Mikael Poulsen bidraget i form af kvalitetssikring af projektet.

Projektet blev fulgt af en følgegruppe bestående af følgende personer:

Lise Møller, Miljøstyrelsen (formand for følgegruppen)

Anette Ejersted, Miljøstyrelsen

Kathe Tønning, Teknologisk Institut.

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsen.

Inden offentliggørelsen har projektrapporten har været i sendt høring til kommentering hos producenter og forhandlere, som har forhandlet eller produceret de analyserede produkter. Miljøstyrelsen har i denne forbindelse modtaget information om, at produkt nr. 24 ikke længere forhandles. Det er i rapporten vurderet, at der ved brug af produktet kan være en risiko for sundhedsmæssige effekter (nyreskader).

 



Version 1.0 September 2006, © Miljøstyrelsen.