Miljøprojekt nr. 1113, 2006
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Hydraulisk frakturering udført ved vandret boreteknik

- Statusrapport for 1. driftsår

Resumé
Igennem godt et år er der for første gang i Danmark afprøvet en op-rensningsteknik, hvor der ved hjælp af kunstige sprækker (frakturer) oprenses grundvand samt poreluft fra en morænelerslokalitet. De foreløbige erfaringer viser, at det på trods af, at der kun er oppumpet 20-40% af den forventede vandmængde, overvejende er lykkedes at få vendt trykgradienten i morænen, således at der inden for et ca. 500 m² 'hot-spot' område strømmer vand mod de vandret installerede dræn, fremfor mod det primære grundvandsmagasin.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [124 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [6.683 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Oktober 2006, © Miljøstyrelsen.