Miljøprojekt Nr. 1217 2008

Bacillus thuringiensis og fødevareforgiftninger

Resumé
Det er projektets formål at undersøge hvorvidt bakterien Bacillus thuringiensis, som anvendes som mikrobiologisk plantebeskyttelsesmiddel, forekommer i fæces fra raske og syge danskere. Resultaterne viser, at B. thuringiensis kan findes i lave koncentrationer i fæces hos nogle få procent af såvel de raske som de syge personer. Det sandsynliggøres, at nogle af B. thuringiensis isolaterne fra fæces stammer fra et mikrobiologisk plantebeskyttelsesmiddel. Der er med udgangspunkt i resultaterne ingen grund til at antage, at B. thuringiensis har været årsag til sygdom.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [85 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [251 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Januar 2008, © Miljøstyrelsen.