Kortlægning og afgivelse samt sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i babyprodukter

Forord

Projektet ”Kortlægning og afgivelse samt sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i babyprodukter” er udført i perioden april 2005 til december 2005.

Projektet har haft til formål at belyse omfang og indhold af sundheds- og miljøskadelige stoffer i produkter til babyer samt at klarlægge, om der er sundhedsmæssige problemer for forbrugerne ved anvendelsen af produkterne.

Projektet er gennemført af Teknologisk Institut, Materialedivisionen. Projektansvarlig for Teknologisk Institut har været kemotekniker Eva Pedersen og cand.arch. Kathe Tønning.

Kortlægningen er foretaget af akademiingeniør Anette Drøjdahl Lomholt fra Teknologisk Instituts Byggeridivision, Tekstil, Øko-Tex og Indeklimaområdet.

Ansvarlig for laboratorieanalyserne og migrationsundersøgelserne har været laboratorieleder Nils Bernth og kemotekniker Eva Pedersen, Kemi- og Vandteknik med sektionsleder Paul Lyck Hansen som kvalitetssikrer.

For screening samt vurdering af sundhedseffekter (forbrugereksponering) og risiko samt miljømæssig vurdering har lic.techn. Bjørn Malmgren-Hansen, ph.d. Per Woin og cand.scient. Lise Møller været tilknyttet som eksperter med cand.scient. Ole Christian Hansen som kvalitetssikrer.

Projektet blev fulgt af en følgegruppe bestående af følgende:

Lea Frimann Hansen     Miljøstyrelsen (formand for følgegruppen)

Shima Dobel                  Miljøstyrelsen

Ole Christian Hansen     Teknologisk Institut (indtil 1/8-2005)

Eva Pedersen                 Teknologisk Institut.

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsen.

 



Version 1.0 Marts 2008, © Miljøstyrelsen.