Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen Nr. 120, 2008

Omfang og effekt af herbicidafdrift til læhegn

Publikationen blev offentliggjort den 3. oktober. 2008. Efterfølgende er der i kapitel 5 foretaget små rettelser i teksten, der dels havde til formål at gøre teksten mere klar, samtidig er slåfejl o.lign. tilrettet. Den tilrettede publikation er genudgivet den 9. december 2008.

Resumé
Projektet "Vurdering af omfang og effekt af afdrift af ukrudtsmidler til danske læhegn eksemplificeret ved metsulfuron" har via praksisnære eksperimenter demonstreret, at bærproduktionen i danske læhegn er følsom over for afdrift af ukrudtsmidlet Ally (og dermed sandsynligvis også andre ukrudtsmidler) fra marksprøjtninger. Samtidig viser modelberegninger, at valget af dysetype samt meteorologiske forhold og dermed sprøjtetidspunkt på dagen har større betydning for størrelsen af afdriften og dermed effekten på bærproduktionen end afstanden mellem sprøjte og hegn.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [266 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [2.035 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 September 2008, © Miljøstyrelsen.