Miljøprojekt Nr. 1248, 2008

Indikator for pesticiders belastning af naturen

Resumé
Denne rapport foreslår en ny landsdækkende indikator (PestNaB), der beskriver relevante pesticidpåvirkninger på naturens dyr og planter ud fra eksisterende data, samt national og international viden. Kun landbrugets brug af pesticider er inddraget, men udvidelse er mulig til anden brug af pesticider i friland. PestNaB kan beregne tidslig udvikling, samt opfyldelse af målsætninger med inddragelse af tiltag, som kan nedbringe påvirkningen af naturen, hvilket vises i rapporten gennem konkrete gennemregninger.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [219 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [879 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 September 2008, © Miljøstyrelsen.