Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen Nr. 123, 2008

Cellesprøjtning af ukrudt i majs

Resumé
Det forventes at en introduktion af realtids sensorbaseret sprøjteteknik i landbruget vil fremme udbredelsen af en varieret dosering af sprøjtemidlerne og dermed reducere forbruget af pesticider. Det er målet med dette projekt at opbygge og undersøge hvordan sprøjtearbejdet kan tilpasses den stedspecifikke ukrudtsvariabilitet på decimeterniveau (celler) samt foretage en automatiseret dataopsamling af sprøjtetekniske data. Det har vist sig muligt at anvende kommercielle dyser til cellesprøjtning med et doseringsbehov i de sprøjtede celler, som ikke afviger væsentligt fra den dosering der skal anvendes ved traditionel bredsprøjtning. Ved brug af teoretiske modeller fandt vi et besparelsespotentiale på 50-70% ved sprøjtning af 10 x 10 cm celler, medens potentialet steg til 80-90% ved en cellestørrelse på 107x30 mm.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [251 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [981 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Oktober 2008, © Miljøstyrelsen.